Kistik Fibrozisin Tanısı Ve Tedavisi Nasıl Olur - 5K MEDİKAL
Ürün Kategorileri
Tavsiye Ürünler

Afyon Kiralık Tekerlekli Sandalye

Kistik Fibrozisin Tanısı Ve Tedavisi Nasıl Olur

Kistik Fibrozis'in tanısı nasıl konur? 
 
Kistik Fibrozis sıklıkla doğumda veya hemen sonrasında doktorlar tarafından teşhis edilebilen bir hastalıktır. Kistik Fibrozis ile doğan bebekler, doğumu takiben bağırsak problemler yaşarlar ve kilo alımlarında gerilik oluşur. Kistik Fibrozis için şu an bir tedavi bulunamamaktadır. Mevcut tedaviler, hastalığın belirtilerini hafifleterek durumun etkin bir şekilde yönetilmesi ile hastaların mümkün olduğunca günlük, rutin, normal hayatlarını sürdürmelerini hedefler.
 
 
Kistik Fibrozis nasıl tedavi edilir? 
 
Kistik Fibrozis ilaç, fizik tedavi ve egzersiz kombinasyonu ile tedavi edilir.
 
İlaç: Kistik Fibrozis tedavisinde kullanılan üç ana ilaç vardır.
Hava yolunu açık tutan bronkodilatör ilaçlar, enfeksiyonlarla savaşan antibiyotikler, iltihabı hafifleten steroidler. Sindirime yardımcı olması için, Kistik Fibrozis hastalarının her yemekle birlikte pankreas enzimlerde alması gerekir. Bronkodilatör ilaçların inhale edilebilmesi için Nebulizatör kullanımı gereklidir.
 
Fizyoterapi: Hava yollarında mukus tabakasının temizlenebilmesi için ve enfeksiyonun minimize edilebilmesi için günlük fizik tedavi kaçınılmazdır. Bu fizyoterapi, evde ebeveyn veya bakıcı tarafından uygulanabilir. Çocuklar yeterince büyüdüklerinde, gerekli günlük terapilerini kendileri uygulayabilirler. Egzersiz Kistik Fibrozis’in tedavisi ve yönetilmesinin önemli parçalarından biri günlük egzersizlerdir. Bu çalışmalar, Akciğer sağlığı ve Fiziksel dayanıklılık için önemlidir.

2024 © Copyright www.medikalim.net - Tüm hakları saklıdır. Hiçbir bilgi izin almaksızın kopyalanamaz ve herhangibir yerde kullanılamaz