High Flow Ne Demek ? - 5K MEDİKAL
Ürün Kategorileri
Tavsiye Ürünler

Santrifüj

High Flow Ne Demek ?

Oksijen tedavisi, hipoksemik solunum yetmezliğinin ana destek tedavisidir ve geleneksel olarak nazal kanül yada maske ile sağlanır. Standart yöntem ile uygulanan oksijen tedavisinin 15 L / dk ‘ya kadar yükseltilebildiği kabul edilir. Fakat bu değer akut solunum yetmezliğinde olan hastanın ihtiyacının karşılamaya yetmez. Standart nazal kanül yada maske ile verilen standart oksijenin akım hızı da kısıtlıdır. Medikal oksijen, basınçlı bir kaynaktan atmosfere dağılırken, nemsiz ve soğuk olması nedeniyle respiratuar mukozayı irrite ederek mukozal kuruma ve kanamalara yol açabileceği gibi solunum yollarını soğutarak vücudun metabolik ihtiyacını da artırabilir.
 
Son zamanlarda acil servislerde ve özellikle de Covid (+) hastalarda kullanılmaya başlanan ve birçok klinik durum için yararı araştırılan yüksek akım oksijen tedavisi; oksijenin ısıtılma ve nemlendirilme işlemleri sonrası çok yüksek akımlara kadar uygulanabilen güvenli ve kullanışlı bir destek tedavisidir.

2024 © Copyright www.medikalim.net - Tüm hakları saklıdır. Hiçbir bilgi izin almaksızın kopyalanamaz ve herhangibir yerde kullanılamaz